Možda jedna od najintrigantnijih i najneobičnijih društvenih igara koja se nalazi na Kickstarteru. Tačnije, nalazila se. A danas je u potpunosti realizovana u preko 6.izdanja. Jedina mana ovih karata je govorno područje kome je namenjena. A to je samo englesko govorno područje. Svi oni koji nisu upoznati sa tim jezikom i njegovim slengom teško da mogu stopostotno uživati u ovoj igri.

Zato su momci iz naših krajeva došli na ideju ovu igru prilagoditi našem govornom području. Bilo gde da ste iz bivše Juge svi vi možete uživati u ovoj igri. Mi smo tu našli interes i ubacili ovu igru kod nas u prodaju. Svaka im čast. Čak smo je i probali. Prava zaraza.

Karte protiv ljudskosti ili Karte protiv Čovečnosti ili na srpskom Kards Agenst Hjumeniti (Cards Against Humanity) su zabavna društvena igra za užasne ljude. Za razliku od ostalih grupnjačkih – čitaj društvenih igara, koje ste igrali ranije, Karte protiv ljudskosti ili Karte protiv Čovečnosti su toliko lascivne i nastrane koliko ti i tvoji prijatelji zajedno. Pred vama je prevod originalnog izdanja uz ličnu recenziju samih prevodilaca, koji su nevidjeno užasni, ipak smo birali sam krem beskrupuloznih ljudi regiona, da bi bilo u potpunosti verno originalu. Prilike za igru su razne, može se svakodnevno konzumirati, potrebno je minimum 3 učesnika.

Igra je prilično jednostavna, zato će imati uspeha medju našom inteligentnom rajom:

jedan igrač izvlači crnu kartu na kojoj je pitanje, a svi ostali nude odgovor sa svojom najzanimljivijom belom kartom. Primer jedne ruke/kruga:

Crna: Kakav je to smrad?

Bele: Moje genitalije; Vinjak; Usrane gaće; Oralni herpes.

Poen dobija onaj kome CAR, tj onaj koji vuče crnu kartu, udeli Noblesavu nagradu za najubojitije uklopljen odgovor. I tako u krug, svi bivamo carevi više puta u toku igre.

Pakovanje sadrži:

22 crne karte (pitanja)

78 belih karata (odgovori)

Opšta pravila igre, više varijanti uz mogućnost izmišljanja novih pravila samih učesnika.

Pravila igre Kards Agenst Hjumeniti:

Osnovna pravila.

Na početku igre, svaki igrač izvlači deset belih karata.

Igrač koji  je poslednji kakio počinje igru kao Car i izvlaci crnu kartu. Car zatim cita naglas pitanje ili frazu koja se treba popuniti.

Svi ostali odgovaraju na pitanje ili dopunjuju frazu tako sto prosledjuju jednu belu kartu, okrenutu naopako, Caru.

Car zatim meša sve odgovore i deli svaku kombinaciju sa igračima. Za potpun efekat, Car treba da procita jos jednom pitanje sa crne karte pre nego što prezentuje svaki odgovor zasebno.

Car zatim bira najsmešniji odgovor, a osoba koja ga je odigrala dobija jedan Super poen.

Drugi način igre.

Neke karte imaju oznaku izaberi 2 pri dnu. da biste odgovorili na ove, svaki igrač igra dve bele karte u kombinaciji. Izbacite ih u redosledu u kojem Car treba da ih pročita. Prva karta je poklopljena,  a na nju se stavlja druga, takodje poklopljena.

Treći način igre.

Ako se izbaci crna karta i Vi mislite da imate više od jedne bele karte koja može pobediti, možete uložiti jedan Super poen i odigrati dodatnu belu kartu.

Ako pobedite, sačuvaćete svoj poen. Ako izgubite, on ide onome ko je pobedio u datoj rundi.

Pravila kuće

Kards agenst hjumeniti su predviđene za mešanje. To se odnosi i na pravila.  Evo nekoliko omiljenih načina za modifikaciju pravila:

Random KARDašijan- na početku svake runde, izaberite jednu Random belu kartu iz gomile i stavite je u igru. Ova karta pripada imaginarnom igraču Randomu KARDašijanu., i ako on pobedi  igri, ostali igrači udaraju put pod noge i odlaze svojim kućama postiđeni.

Srećni svršetak- Kada ste spremni da završite igru, odigrajte crnu kartu “Napiši haiku” da biste završili igru. Ovo je zvanični završetak dobre partije Kards Agenst Hjumeniti-ja, i ona bi trebalo da se čuva za kraj. Naravno, Vaš haiku ne mora biti u okviru 5-7-5 kao pravi haiku. Samo mora biti pročitan u dramatičnom tonu.

Restart svemira- Bilo kada, igrači mogu zameniti Super poen za mogućnost da vrate koliko god žele svojih belih karata u špil i ponovo izvući do deset karata.

Vrućina- Za Izaberi 2, svi igrači vuku po još jednu kartu pre davanja odgovora ne bi li otvorili nove opcije za odgovore.

Bog je mrtav- Igrajte bez Cara. Svaki igrač u svakoj rundi daje svoju omiljenu kartu, a pobednik je karta sa najviše glasova.

Ozbiljna posla- Umesto da bira omiljenu kartu u svakoj rundi, Car bira prva tri mesta. Najbolja karta dobija 3 Super poena, drugi 2, treći 1. . Beležite rezultat i na kraju partije je pobednik najsmešniji… matematički gledano.
Nisam nikad…- U bilo kojem trenutku, igrač može odbaciti kartu koju ne razume, ali najpre mora priznati svoje neznanje i glupost ostalim igračima i izdržati posledično ruganje i prezir.

Karte Kards Agenst Hjumeniti možete poručiti kod nas klikom na KAH karte. Ukoliko ste u Beogradu ili Nišu, možete svratiti do vama najbliže prodavnice. Adrese možete videti klikom na Prodavnice Gadget 4 Gift.

karte-kah1

Podelite ovo:
Share This