Dayan Zhanchi je rubikova kocka pete generacije i sa kojom je postignut svetski rekord u rešavanju rubikovog 3×3 problema. Ovo je jedna od kocki koje se koriste na takmičenjima i veoma ali veoma je brza. Sam vrh brzih kocki. Uz svaki primerak ove kocke dolazi i posebna kartica kao dokaz o sertifikatu.

Kod nas možete kupiti Dayan kocku klikom na: Dayan Zhanchi.

Kada stiže Dayan Zhanchi?

Mnogo pitanja na našem sajtu vezano je za vreme dolaska Dayan Zhanchi u naše maloprodaje.Ne želimo da opet napravimo problem kao prošli put kada se vreme isporuke pomerilo usled gubitka robe te smo kocke dobili sa 2 meseca zakašnjenja.

Za sada kako stoje stvari ovde ćemo navoditi očekivane datume:

  • 15.maj.
  • kraj aprila (malo verovatno).
  • kako stvari stoje kraj maja. Opet je došlo do zakašnjenja. Iako smo promenili prevoznika i ovaj je izgleda u istom sosu…tako je to kada uvek ide preko zbirnjaka.
  • opet sledi promena. roba nam je i dalje na carini. kako špediter veli carina ne dopušta prolaz tako-lako. javio nam je da će biti ocarinjeno do 10.juna.
  • nova promena. kako stvari stoje sa problemom u špediciji, najavili su nam do početka jula…JULA!!!

Malo o Rubikovoj kocki i Dayan Zhanchi

Dayan Zhanchi nije ništa drugo nego ista originalna kocka stim što joj je unapređen mehanizam tj.koristi totalno drugačiji pristup u centralnom jezgru…ne koristi šrafove. Sama kocka je ko kocka. Iste veličine i kvaliteta i onoliko kockica koliko je neophodno da bi se dokazali koliko ste vešti u njenom rešavanju. Svejedno, ja je nikada neću rešiti, mada se moram pohvaliti da sam složio jednobojno po jednoj strani.
A sada jedan tekst za dobro jutro onako veoma razumljiv ako koristite limes beskonačno puta dva tangensa iz korena dvojke. A sada tekst. Rubikova kocka je dimenzija 3×3×3 ima osam ugaonih kocki i dvanaest ivica. Postoji 8! načina da se rasporede kocke na uglovima. Od toga, sedam se može postaviti sa tri obojene ivice proizvoljno, dok orijentacija osme zavisi od prethodnih sedam, što daje 37 mogućnosti. Ivice je moguće rasporediti na 12!/2 načina, pošto neparna permutacija uglova povlači za sobom neparnu permutaciju ivica. Jedanaest ivica je moguće rasporediti nezavisno, dok položaj dvanaeste ivice zavisi od rasporeda prethodnih jedenaest, pa postoji 211 različitih mogućnosti.Broj različitih položaja je tačno 43.252.003.274.489.856.000. Šta bi Homer rekao na ovo…verovatno isto što i na detektoru laži…Yes..BOOOM!

Podelite ovo:
Share This